Bryllupskort: Inspirasjon til tekst

Skal du skrive en bryllupshilsen og usikker på hva du skal skrive på kortet? Det er ikke alltid lett å finne den perfekte kortteksten – vi hjelper deg gjerne litt på vei med tips og inspirasjon.

Brudeparet har mest sannsynlig lagt ned utallige timer på å forberede sin store dag og legge til rette for at alle inviterte skal få en hyggelig og minnerik feiring. Da er det hyggelig å bruke litt ekstra tid på en fin og gjennomtenkt hilsen til brudeparet – et fint kort til bryllupet vil kunne bli et evig minne for brudeparet. 

 

Det kan være frustrerende hva man skal skrive på bryllupskortet – man vil gjerne skrive en formell «korrekt» hilsen, samtidig som at den skal være unik og gjerne bærer et personlig preg. Litt avhengig av anledningen og hvordan du kjenner brudeparet, så vil bryllupshilsenen måtte tilpasses – vi har samlet mange ideer, la deg inspirere av våre tips;

Klassisk (formell) bryllupshilsen

En klassisk (formell) bryllupshilsen er den mest vanlige og passer de fleste anledninger, enten brudeparet er nær familie eller i de tilfeller hvor du skal i bryllup til noen du ikke er veldig nær – en fjern slektning, en kollega, en forretningsforbindelse eller lignende.

 

En formell bryllupshilsen vil nok ikke alltid oppfattes som like personlig, likevel er en slik hilsen omtenksom og kommuniserer dine lykkeønsker for brudeparets fremtid sammen. Skal du i et bryllup til nær familie eller noen andre du kjenner godt, vil nok mange ønske å kombinere en klassisk bryllupshilsen med sitt personlige preg.

 

Eksempel på klassiske bryllupshilsener, eller varianter av disse er:

Hjertelig til lykke med den store dagen. Vi ønsker dere alt godt for fremtiden!

Ønsker dere lykke, kjærlighet og glede på bryllupsdagen!

Måtte årene fremover bli fylt med kjærlighet og glede!

Måtte deres kjærlighet vokse sterkere for hvert år som går.

Vi ønsker dere all lykke i verden og en dag dere aldri vil glemme!

Regn i sløret er evig lykke! Våre beste ønsker til de nygifte.

Denne dagen fører dere inn i en verden full av overraskelser og opplevelser dere ellers hadde gått glipp av.

Takk for at vi fikk være med på deres spesielle dag. Vi ønsker dere all lykke og kjærlighet i årene som kommer.

Det er en fryd å få være med å feire kjærligheten deres.

Sett ditt personlige preg med en personlig bryllupshilsen

Skal du i et bryllup til nær familie eller noen du kjenner godt, anbefaler vi at du setter ditt personlige preg på bryllupskortet.

 

Et tips for å kunne skrive en original tekst og sette sitt personlige preg kan være å trekke frem et minne, en historie eller hendelse du deler med brudeparet, eller en ting eller noe som betyr noe spesielt for brudeparet. Du kan også trekke frem personlighetstrekk ved bruden og / eller brudgommen på en morsom (og passende) måte.

 

Noen inspirasjonsideer til personlig hilsen:

  • En morsom hendelse du har opplevd sammen med brudeparet
  • En ting eller noe som får deg til å tenke på brudeparet
  • Noe brudeparet alltid sier eller gjør, eller ikke gjør…
  • Trekke frem kvaliteter og egenskaper som par og / eller enkeltpersoner du setter pris på
  • Første gang du møtte bruden og / eller brudgommen

Et eksempel:

Mari roter og Mats rydder, snakk om perfect match! Dere er mitt drømmepar, og jeg gleder meg til å feire sammen med dere i dag. Gratulerer med dagen!

Lyrisk bryllupshilsen

For de som ønsker en poetisk hilsen kan det være en idé å trekke frem et dikt eller et sitat som passer til bryllupsanledningen eller brudeparet. Her er noen eksempler:

Hvordan staver man kjærlighet? spurte Nasse Nøff.
Man staver ikke kjærlighet, man føler den, svarte Ole Brumm.

Å leve lykkelig til sine dagers ende kan man bare gjøre fra dag til dag.

Kjærligheten får ikke jorda til å snurre. Men det er kjærligheten som gjør det verdt å bli med på noen runder. Til lykke!

Gi en blomsterhilsen til brudeparet

Skal noen du kjenner feire kjærligheten? En blomsterbukett fra nettblomst.no sammen med en gave brudeparet ønsker seg er den perfekte bryllupsgaven, uansett hvem brudeparet er.

 

Dersom du ikke har anledning til å delta på bryllupsfeiringen er det ypperlig å sende en blomsterbukett med friske blomster som en bryllupshilsen og et tegn på at du tar del i gleden sammen med brudeparet!

Se vårt utvalg av bryllupsblomster nedenfor

Liker du denne artikkelen? Del den med andre!

Del på Facebook
Del på Twitter
Send på e-post

Flere artikler med råd og tips du kanskje vil like

Slik snitter du blomster - tips fra nettblomst.no
Blomsterpleie

Slik snitter du roser

Roser er noe alle elsker å få. Roser formidler kjærlighet og omtanke, og de er også symbolet for skjønnhet og styrke. Våre dyktige florister forteller deg her hvordan du bør snitte roser og hva du bør gjøre for at rosene skal holde seg best mulig.

Les mer »

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.