Minnedag for ens kjære som har gått bort

Allehelgensdag

Første søndag i november er det Allehelgensdag. Allehelgensdag er for mange en viktig minnedag, hvor en kan hedre og minnes de døde og våre kjære som har gått bort. Mange søker til sine kjæres grav for å pynte graven litt ekstra, tenne lys, legge blomsterkrans eller -bukett på gravstedet og tenke på generasjonene som har gått før oss.

 

Dette er et godt eksempel på at blomster er en viktig følgesvenn til alle livets hendelser – et tegn på deltagelse i både glede, sorg og minne. Vi har et stort utvalg av fine blomsterkranser og -buketter som du kan pynte graven med eller pynte hjemmet ditt med i Allehelgenshelgen til minne om dine kjøre som har gått bort.

Viser alle 7 resultater

Send blomster til Allehelgensdagen

Har du en du er glad i som har mistet sin kjære? Eller har mor eller far mistet sin livsledsager, eller har foreldrene gått bort? Send en varm blomsterhilsen til Allehelgensdagen som et tegn på omtanke og deltagelse i sorgen og minnet om den som har gått bort.

 

Vi anbefaler at du bestiller blomster slik at disse kan leveres allerede på fredagen i Allehelgenshelgen slik at disse kan glede og minne mottakeren på de gode minnene om den som har gått bort hele helgen.

Pynt hjemmet ditt med blomsterbukett​

Allehelgensdag er en dag til ettertanke for mange. Det er en dag mange ønsker å pynte gravstedet ekstra fint og hedre sine kjære som har gått bort. I sorgen og minnet er det også viktig å tenke på en selv, og da kan det være fint å pynte sitt eget hjem med blomster. Blomster er en viktig følgesvenn til alle livets hendelser og vakre og friske blomster får mange til å tenke på – og glede seg over de gode minnene.

 

Unn deg noen vakre og friske blomster til Allehelgensdagen. Du kan raskt, enkelt og trygt bestille blomster Allehelgensdagen på nettblomst.no. Vi anbefaler at du bestiller på nett med levering på fredag ettermiddag, slik at du kan nyte blomstene gjennom Allehelgenshelgen. 

Mer om allehelgensdag

Allehelgensdag (på latin: Festum Omnium Sanctorum), som også kalles helgemesse og aldermesse, er en helligdagsmarkering og festen for alle de helgener hvis navn ikke er kjent.

 

I forbindelse med feiringen av helgenene, ble det etter hvert behov for å minnes alle kristne som er døde. I Den norske kirke har markeringen for å minnes de døde flytt mer og mer sammen med Allehelgensdag. Allehelgensdag er for mange derfor en viktig minnedag, der de minnes sine kjære. De siste tiårene er det blitt stadig mer vanlig å tenne lys på gravene, og fleste kirker har en form for minnemarkering, enten i forbindelse med hovedgudstjenesten eller som en egen minnegudstjeneste. Da sendes det ofte ut egen invitasjon til dem som har mistet noen i løpet av året som er gått. Mange steder arrangeres det også kirkekonserter og andre minnearrangementer.

Allehelgensdag markert på primstaven

Allehelgensdag er avmerket på primstaven den 1. november med et kors eller et omvendt skip.

Halloween

Kvelden før Allehelgensdag har også vært en viktig dag i folketroen. På engelsk heter Alle Helgeners Aften (Allehelgensaften) «All hallow’s Eve», forkortet til «Halloween». Tradisjonen med å kle seg ut på Halloween den 31. oktober kan føres tilbake til den irsk keltiske samhain (keltisk høsttakkefest). I irsk keltisk tradisjon trodde man at på denne kvelden var skillet mellom vår verden og de døde svakere enn ellers, slik at de dødes sjeler kunne merkes. Fra rundt tusenårsskiftet er Halloween også blitt en folkelig, men kommersielt preget feiring i vårt land, – mye etter amerikansk forbilde. Mange menigheter rundt omkring i Norge har også tatt opp tradisjonen og lager arrangementer for barn og ungdom. 

 

Bestill blomster til Allehelgensdag

På nettblomst.no finner du er stort utvalg av blomster som passer til Allehelgensdag. Ovenfor har vi lagt til våre favoritter til Allehelgensdagen. Dersom du har lyst på andre typer blomster eller fargekombinasjoner kan du selv finne din favoritt i hele vårt utvalg av blomster – Se utvalget av blomster.

Råd og tips du kanskje vil like...

Slik snitter du blomster - tips fra nettblomst.no
Blomsterpleie

Slik snitter du roser

Roser er noe alle elsker å få. Roser formidler kjærlighet og omtanke, og de er også symbolet for skjønnhet og styrke. Våre dyktige florister forteller deg her hvordan du bør snitte roser og hva du bør gjøre for at rosene skal holde seg best mulig.

Les mer »

Levering samme dag

Vi garanterer levering samme dag for bestillinger gjort før kl. 12 mandag – fredag, og kl. 10 på lørdager.

Friske blomster

Våre dyktige florister lager buketter og dekorasjoner med stolthet og omsorg. Vi garanterer at blomstene er friske og av god kvalitet.

Personlig hilsen

Med alle bestillinger kan du legge til et kort med en personlig hilsen. Våre florister skriver alle kort for hånd

Enkel betaling

Du kan enkelt betale med Vipps, Visa, MasterCard, PayPal, AmericanExpress eller Klarna.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.